Advokatai Vilniuje to niekada nepasakys jums į akis

advokatai VilniujeAdvokatas yra labai sunki ir iššūkių pilna specialybė, kurią pasirenka tik retas teisininkas. Juo tapti gana sudėtinga –reikia ilgus metus dirbti advokatų kontoroje padėjėju, kad įgautumėte realios patirties. Taip pat reikia išlaikyti sudėtingus advokatūros egzaminus, kurių pasiruošimui užtrunkama ne vieną mėnesį. Maža to, reikia būti puikiu oratoriumi ir psichologu, kad suvoktumėte žmones, su kuriais dirbate ir jų problemas. Advokatai Vilniuje tikri davyndarbiai. Vienas svarbiausių jų darbų – išlaikyti ramybę ir nepasakyti daugiau, nei reikia.

Advokatai Vilniuje jums niekada į akis nepasakys:

Tu esi nusikaltėlis!

Jie negali taip pasakyti, nes laikosi nekaltumo prezumpcijos. Kol žmogaus kaltumas nėra įrodomas teisme, jis nusikaltėliu nelaikomas. Net kai aplinkiniai ir visuomenė atvirai vadina nusikaltėliu, advokatui toks žmogus yra kaip ir bet kuris kitas pilietis – siekiantis teisingumo. Be to advokatas niekada nesieks įžeisti žmogaus, kuris gali tapti jo nuolatiniu klientu.

Neginsiu tavęs, nes man nepatinki…

Taip advokatai irgi sakyti negali. Jie užsiėmę žmonės, tad atsisakyti ginti vieną ar kitą žmogų gali ir naudodami kitokią leksiką. Atminkite, advokatas – išsilavinęs ir apsiskaitęs žmogus, galintis kontroliuoti savo emocijas, todėl priešiškumo jis niekada neparodys. Juk niekada nežinai, kada nepatinkantis asmuo gali tapti ilgamečiu partneriu, nuo kurios iš dalies priklausys verslo sėkmė. Advokatūra – savotiškas verslas, todėl patinki-nepatinki argumentas čia nelabai galioja.

Neturi jokių šansų…

Netiesa – visada yra šansų. Net ir Lietuvoje. Suprantama, Amerikoje yra paprasčiau, nes ten apeliuojama į prisiekusiųjų teisingumo jausmą ir visada galima pasiekti puikių rezultatų. Lietuvoje prisiekusiųjų nėra, viską nusprendžia teisėjas vadovaudamasis įstatymais ir savo padėjėjų pateiktomis išvadomis. Advokatai taip sakyti negali, nes į juos kreipiasi žmonės praradę galimybes apsiginti patys ir tiki, kad geras advokatas ras legalų būdą, kaip tai padaryti.

Padarykime tai nelegaliai…

Advokatai viską daro pagal galiojančius įstatymus. Laužyti įstatymus jiems nevalia, nors apėjimas nėra taip griežtai reglamentuojamas. Advokatai visada atsižvelgia į įstatymų spragas, tačiau niekada nesiūlo savo ginamiesiems pažeisti įstatymų. Jei taip nutiktų, advokatas prarastų ne tik reputaciją, bet ir licenciją, o be jos jis būtų tik paprastas teisininkas, stojęs į tą pačią barikadų pusę kaip ir pripažinti nusikaltėliai.

Tu išvengsi atsakomybės

Atsakomybės išvengti negalima, tik ji gali būti kur kas mažesnė arba ne tokia skaudi, kaip siūlo kitas advokatas – prokuroras, ginantis visuomenės interesą. Advokatas yra teisingumo tarpininkas, o ne teisėjas, kuris gali nuspręsti, ar išvengs teisiamasis atsakomybės, ar ne.

Jei girdėjote kad advokatai Vilniuje taip kalba, žinokite, jie prasti advokatai. O jums juk reikia tik geriausių!..

Parašykite komentarą