Ar verta kastruoti šunį?

šuo pas veterinarus
Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

Šunų kastracija yra vertinama labai įvairiai. Kol vieni tai daro, kadangi skaito mokslinius straipsnius ir jiems atrodo, kad tai yra bene pats geriausias būdas suteikti savo gyvūnui kuo geresnę gyvenimo kokybę, tuo tarpu kitiems tai atrodo ne visiškai reikalinga procedūra. Žinoma, geriausiai pakonsultuoti gali veterinarai. Siūlome tartis su drvet.lt specialistais, kurie gali patiekti Jums daug racionalių paaiškinimų, kurie gali padėti geriau suprasti kastracijos būtinybę, galiausiai, atsako į visus kylančius klausimus.

Bijoma elgesio pokyčių

Kai bijo kastruoti, kadangi sklando mitai, kad po visko Jūsų šuns elgesys gali pasikeisti. Jeigu ir bus kokių nors elgesio korekcijų, tai pirmiausia reikia suprasti, kad jos dažniausiai naudingos šeimininkui. Paprasčiausiai kai kurie kastruoja šunis, kurie yra nedrausmingi. Po visko jie tampa kur kas paklusnesni, galima juos kur kas paprasčiau išmokyti komandų, kurios  iki tol nebuvo įveikiamos.

Svarbu yra gera klinika

Žinoma, nebus jokių baimių, jeigu kastracija bus atlikta geros kokybės klinikoje, kurioje ne tik bus viskas atlikta taip, kaip reikia, tačiau taip pat ir bus gaunami visų kylančių klausimų atsakymai. Dažniausiai to ir trūksta daugeliui žmonių. Kai yra žinoma kas ir kaip – baimė dėl kastracijos išnyksta kaip dūmas.

Galima išvengti ligų ateityje

Kastracija gali padėti išvengti įvairių su lytiniais organais bei šlapimo pūsle susijusių ligų ateityje. Lygiai taip pat padeda ir sterilizacija. Atlikta yra daug įvairių tyrimų, kurie rodo, kad tiek gimdos vėžys, tiek prostatos ir kiti – paprasčiausiai neturi galimybės kur plėstis, tad tokia liga – neaplanko. O tų šunų, kurie nėra kastruoti – tai gana dažnas senatvės palydovas.

Kaip paruošti gyvūną kastracijai?

Dėl paruošimo visada siūlome tartis su medikais, tačiau džiugu, kad kastracija atliekama kasdien, tad dažniausiai ne tik greitai, tačiau ir be jokių rizikų. Taip pat siūlome klausti smulkmenų tos klinikos specialistų, kuriai patikėsite savo šuniuką. Jie privalo ne tik suteikti info apie paruošimą operacijai, tačiau ir apie jos eiga bei šuns gyvenimą po visko.

Suprantame, kad norite, jog Jūsų šuo būtų kuo laimingesnis ir nesinori daryti tokių operacijų, kurios nėra būtinos. Tai yra puiku ir sveikintina. Tačiau yra tam tikros operacijos, kurios labai rekomenduojamos, kadangi tai gali padėti pagerinti Jūsų gyvenimo kokybę.

Parašykite komentarą