Virtuvė yra viena svarbiausių patalpų namuose. Joje ne tik dažnai valgoma, tačiau ir lavinama fantazija, gaminami patys unikaliausi patiekalai, galiausiai, bendraujama bei yra kuriamas ryšys.
Tiesa, funkcionalioje virtuvėje privalomi konkretūs virtuvės reikmenys, kurie užtikrins, kad tiek maisto gaminimas, tiek valgymo procesas bus sklandus. Tai yra ne tik stalo įrankiai.
Plačiau apie svarbiausius virtuvinius reikmenis pasakoja etiketo specialistė Monika.
Puodai ir keptuvės
Puodai ir keptuvės yra būtini bet kuriai virtuvei. Jie naudojami įvairiems patiekalams gaminti: nuo sriubų ir troškinių iki keptos mėsos ir daržovių. “Puodai ir keptuvės gaminami iš įvairių medžiagų: nerūdijančio plieno, ketaus ir aliuminio. Renkantis juos svarbu atsižvelgti į medžiagą, dydį ir savybes”,- teigia Monika.
Peiliai ir pjaustymo lentelės
Geras peilių ir pjaustymo lentų rinkinys yra būtinas norint saugiai ir efektyviai paruošti maistą. “Peiliai gaminami iš įvairių medžiagų: nerūdijančio plieno, anglies plieno ir keramikos. Renkantis peilius, svarbu atsižvelgti į medžiagą, aštrumą ir rankenos tipą. Pjaustymo lentelės dažniausiai gaminamos iš medienos. Renkantis pjaustymo lentą – svarbu atsižvelgti į dydį, medžiagą ir storį”,- pataria specialistė..
Maži virtuvės reikmenys
Yra daugybė skirtingų elektrinių virtuvės prietaisų, kurie gali palengvinti maisto gaminimą. Yra daugybė skirtingų mažų virtuvės reikmenų, kurie gali palengvinti maisto gaminimą. Tai yra mentelės, šaukštai, samčiais, plaktuvai, žnyplės ir žirklės.
Kai kurie populiarūs elektriniai virtuvės prietaisai, kurie padeda gaminti kur kas paprasčiau yra: maišytuvai, trintuvai, ryžių viryklės, skrudintuvai irpanašiai. Renkantis elektrinius virtuvės prietaisus – reikia įvertinti jųį funkciją, dydį ir kainą.
Kepimo indai
Mėgstate gaminti saldžius patiekalus. Monika teigia, kad ir čia reikmenų pasiūla yra labai plati. “Siūlomi indai pyragams, sausainiams ir kitiems skanėstams gaminti”,- nurodo ji.
Serviravimui
Yra daugybė skirtingų serviravimo indų, kuriuos galima naudoti maistui patiekti. Tai yra lėkštės, dubenėliai, taurės ir panašiai. “Svarbiausia yra žiūrėti, kad ji būtų ne tik funkcionalūs, tačiau ir patrauklūs. Iš tokių valgyti yra kur kas skaniau”,- nurodo ji.