Norite, kad pusryčiai būtų ne tik pats svarbiausias, bet ir skaniausias jūsų dienos patiekalas? Tokiu atveju verta iš vakaro sugalvoti, ką valgysite rytoj. Taip ne tik sutaupysite laiko iš ryto, bet ir užsitikrinsite gerą dienos pradžią.
Žemiau pateikiame lengvai pagaminamas pusryčių idėjas.
Avižinė košė su obuoliais
INGREDIENTAI:
- 2 stiklinių augalinio pieno
- 1 stiklinės avižinių dribsnių
- 1 šaukšto žemės riešutų sviesto
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 1 obuolio
- 1 saujelės riešutų
- 1 šaukšto čia sėklų
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 1 šaukštelio cinamono
- šiek tiek obuolių
- šiek tiek riešutų
- šiek tiek žemės riešutų sviesto
Pirmiausia į stiklainį berkite avižinius dribsnius, pasmulkintus riešutus, riešutų sviestą, cinamoną, vanilės ekstraktą ir klevų sirupą. Svarbu viską gerai, tolygiai išmaišyti. Obuolius sutarkuokite ir sudėkite į košę. Uždenkite stiklainį ir palikite jį šaldytuve bent kelioms valandoms. Prieš ragaudami, košę pagardinkite riešutais, sėklomis.
Keksiukai su lašiša ir daržovėmis
INGREDIENTAI:
- 3 vienetų kiaušinių
- 70 g šaltai rūkytos pjaustytos lašišos filė
- 40 g sūrio
- 0.5 vieneto raudonosios paprikos
- 80 g brokolių
- 1 vieneto svogūnų
- 1 saujelės petražolių
- 1 šaukšto graikiško jogurto
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
- šiek tiek aliejaus
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną. Kai jis suminkštės – sudėkite brokolius, papriką. Atvėsus daržovėms, sumaišykite jas su lašiša. Po to suplakite kiaušinius su prieskoniais. Keksiukų formeles ištepkite aliejumi ir į kiekvieną dėkite daržovių bei lašišos masę. Keksiukus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 17-20 minučių.